Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
woda
mąka 150 g
mleko 290 g
sól
mięso mielone 300 g
kapusta pekińska 0,5 główki
majonez
keczup pikantny
przyprawa kebab- gyros Prymat
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na ostro

Z mąki, jaj, soli, mleka i odrobiny wody przygotować ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać.
Smażyć naleśniki.
SOS
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć.
Mięso poddusić na patelni przez 15 minut, dodać cebulę, koncentrat pomidorowy, małą ilość wody i przyprawy, poddusić.
Na środek naleśników nakładać sos z mięsem, złożyć naleśniki na pół.
Posmarować majonezem, posypać cienko pokrojoną kapustą i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.07.2012 20:53
pyszne
monika154 12.10.2011 12:20
świetne
angelika14 26.03.2011 19:56
jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak