Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostrygi 12 sztuk
sok z cytryny w/g uznania
oliwa w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygi

Ostrygi przekładamy go miseczki. Zalewamy wrzątkiem. Po około 5 min. otwieramy je. Pozostawiamy mięsko na głębszej muszli. Skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10-15 min lub grillujemy około 5-8 min. Podajemy dodatkowo skropione oliwą i sok z cytryny. POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 29.01.2017 15:52
Leżą na lodzie więc nie są to pieczone ostrygi! Zresztą widać, że surowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak