maślaki w śmietanie

maślaki w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    60 dkg
  • masło

    3 dkg
  • mąka

    3 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

    ½ szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Do rondla wlać 4 łyżki wody, dodać pokrojone grzyby i cebulę; dodać masła. Dusić na małym ogniu, aż sos, który puszczą grzyby się wygotuje. Przyprawić do smaku.. mąkę wymieszać ze śmietaną, tak by nie było grudek, dodać do grzybów i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

25.08.2012 14:27
cebulę podsmażam na tłuszczu

grazia1

18.05.2011 16:08
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat