Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 60 dkg
masło 3 dkg
mąka 3 dkg
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
śmietana ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki w śmietanie

Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Do rondla wlać 4 łyżki wody, dodać pokrojone grzyby i cebulę; dodać masła. Dusić na małym ogniu, aż sos, który puszczą grzyby się wygotuje. Przyprawić do smaku.. mąkę wymieszać ze śmietaną, tak by nie było grudek, dodać do grzybów i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.08.2012 14:27
cebulę podsmażam na tłuszczu
grazia1 18.05.2011 16:08
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak