Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikatne grzanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb żytni 4 kromki
pieczarki 15 dag
masło roślinne 1 łyżka
pieprz
sól
białe wino ¾ szklanki
ketchup 1 łyżka
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pikatne grzanki

Pieczarki umyć, pokroić w paseczki, włożyć na rozgrzany tłuszcz, przyprawić, smażyć do momentu aż odparuje woda. Wymieszać ketchup z winem, dodać do pieczarek, wsypać połowę sera startego na tarce o grubych oczkach i pozostawić na kilka minut. Nagrzać piekarnik. Na kromki nałożyć przygotowaną mieszankę, na wierzchu posypać resztą sera startego na tarce i pieprzem. Wstawić do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.03.2011 23:11
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak