Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowe zawijaki ze słoniną i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 100 g
słonina 10 g
ogórek kwaszony 20 g
grzyby suszone 10 g
mąka 2 g
tłuszcz 10 g
śmietana 50 g
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: wołowe zawijaki ze słoniną i grzybami

mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem, Papryką. Słoninę i ogórka pokroić w paski. Paski słoniny i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu, podlać wodą i dusić pod przykryciem. dodać grzyby wcześniej namoczone, ugotowane i pokrojone. Sos doprawić do smaku, na koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 27.02.2011 19:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak