Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 dag
mleko w proszku 50 dag
mleko 1/2 szkl
cukier 1 szkl
herbatniki 30 dag
rodzynki 10 dag
aromat rumowy 1 łyżeczka
spirytus do smaku
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Mleko, cukier, masło, zagotować, przestudzić, następnie dodać mleko w proszku, aromat, kakao, cukier waniliowy, rodzynki, pokruszone herbatniki, wymieszać, Przyprawić do smaku spirytusem lub sokiem z cytryny. Masę wyłożyć na andrut, wyrównać, przykryć drugim andrutem, obciążyć deseczką, włożyć do lodówki. Po wystygnięciu pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 30.10.2012 18:22
wspaniałe!!
IlonaAlbertos 25.08.2012 23:17
Uwielbiam go.
Zoso 16.02.2012 19:47
smaczne
Seba 08.02.2012 01:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak