Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy białoruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
mięso mielone 25 dag
mąka przenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bułka 1 szt
boczek 5 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 0.5 szkl
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy białoruskie

Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy.Dodajemy obie mąki,doprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Mięso mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką,doprawiamy.Z masy ziemniaczanej formujemy pyzy i nadziewamy.Smażymy ok.20 minut na oleju.Pokroionę w kostkę boczek i cebulę smażymy na oleju.Przekładamy wraz z pyzami do garnka,podlewamy bulionem rozrobionym w szkl.wody i dusimy,aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.03.2011 08:11
już bardzo dawno nie jadlam smacznych pyz... moze teraz sobie takie zrobie...
ziutula
ziutula 23.02.2011 12:53
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak