Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jęczmienna inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szt
cebula 1 szt
szynka 8 dag
kostka grzybowa 0.5 szt
śmietana 18 proc 100 ml
tłuszcz do smażenia 1 szt
grzyby 5 w occie

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jęczmienna inaczej

Kaszę gotujemy,studzimy.Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na niewielkiej ilości tłuszczu.Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.Dodajemy opłukane i pokrojone grzyby.Wlewamy bulion z kostki grzybowej rozpuszczonej w 250ml ciepłej wody i zagotowujemy.Gdy wywar zacznie wrzeć wlewamy zahartowaną śmietanę i dokładnie mieszamy.Dodajemy kaszę i jeszcze raz mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 23.02.2011 12:54
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak