krokiety z pieczarkami i boczkiem

krokiety z pieczarkami i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10 szt.
  • pieczarki

    300 gram
  • boczek wędzony

    100 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    2 szt.
  • barszcz czerwony

    2 opakowania
  • bułka tarta

    1 opakowanie
  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić drobno i zeszklić, pieczarki pokrojone w kostkę udusić na odrobinie tłuszczu (nie solić), boczek pokroić drobno i podsmażyć. Wszystko wymieszać, dodać pieprz i sól do smaku. Na każdym nalesniku kłaść łyżkę tak przygotowanego farszu, zawijać, obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Dla wegetarian polecam te krokiety bez boczku, aczkolwiek wędzony boczek nadaje cudowny smak. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym KUCHAREK.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

25.05.2012 16:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat