Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
śmietana 3-4 łyzki
sól
pieprz
margaryna do smażenia
grzyby 70 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby kroimy i gotujemy przez około 15-20 minut. Na roztopionej margarynie podsmażamy cebulę. Odcedzamy grzyby i dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Po kilku minutach do grzybów dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i chwilę dusimy, przyprawiamy solą, pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.11.2013 10:50
pycha sos grzybowy
ankaryba 03.03.2013 22:39
ja również bardzo lubię :-)
m1monika 31.08.2012 12:56
bardzo lubię :-)
Łukasz15 20.08.2012 09:07
rewelacja
dianix 18.02.2012 20:13
uwielbiam z kopytkami
gusia1000 09.01.2012 17:51
Świetny sos.
alaaa 24.05.2011 16:36
super,lubię dużo grzybów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak