Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk po belgijsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rozpuszczone masło
pieczarki 300g
kraby z puszki 1
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk po belgijsku

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Następnie dusimy go we własnym sosie. Po 10 minutach dodajemy kraby, umyte i oczyszczone pieczarki, natkę i przyprawy, po czym dusić przez następne 10 minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak