Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnyczanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1kg
czosnek 8ząbków
cebula 1
mięta 3gałazki
słonina 10dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnyczanka

Obrać i umyć ziemniaki,ugotować,odcedzić.Obrać czosnek i cebulę,dośc grubo pokroić i zmnieszać z posiekana mieta.Ugotowane ziemniaki ponownie zalać wrzątkiem ,dodac cebule,czosnek,sol i miete,po czym dokladnie wymieszac i gotowac kilkanascie minut.Przed podaniem polac stopiona słonina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak