Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na serwatce i żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serwatka 2l
żeberka 4kawałki
mąka łyżka
mleko 1|2szkl
cebula 1
czosnek 2ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na serwatce i żeberkach

Żeberka opłukać ,zalać w garnku serwatką i gotować do miękkości.Następnie mąkę zmieszać z mlekiem i wlać do gotującej się serwatki.Dodać cebule pokrojoną w talarki i przypieczoną na gorącej blasze,przyprawić pieprzem i czosnkiem zmiażdżonym z solą.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 24.01.2012 19:26
do tego barszczu brakuje mi tylko troch? majeranku i jest super. Oprócz ziemniaków które doda?am do zupy jem jeszcze z chlebem i wtedy wystarczy ma?a miseczka takiego barszczyku a najedzona jestem i to bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak