Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wiepszowy z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
olej do smażenia
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pieczerki 5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
pieprz do smaku
warzywa 1 woreczek
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wiepszowy z kaszą

kaszę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, na patelnię dać olej, pokrojoną cebulę i czosnek, smażyć, dodać pokrojone w kostkę mięso, dusić aż się zrumieni, pokroić pieczarki, podlać wodą, dusić do miękkości, mąkę rozpuścić w odronbinie wody i ze śmietaną wlać do gulaszu i zagotować , przyprawić do smaku, podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 20.02.2014 10:10
świetny gulasz
Ada-Gaba 17.03.2013 10:46
bardzo lubię
miki47 19.07.2012 10:54
mniam
angelusia111 30.12.2011 14:36
Zgadzam się:)
gusia1000 06.03.2011 00:19
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak