Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka rzodkiewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt.
jogurt naturalny 150 gram
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ser żółty 2 (plastry)
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka rzodkiewkowa

Rzodkiewki i jabłko umyć, osuszyć i pokroić na cząstki (w zależności od upodobań). Plasterki sera pokroić na paseczki i dodać do rzodkiewki i jabłka. Wymieszać.
Jogurt połączyć z musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Dodać cukier. Polać sosem sałatkę i wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na 20 minut. Podawać ze świeżym pieczywkiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 06.06.2011 19:01
mniam
cukiereczek 06.03.2011 10:17
Oj ale tu smakołyków
Gosia40 23.02.2011 11:32
Uwielbiam rzodkiewkę! A sałatka musi być pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak