Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z rumem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 15 dag
jajko 4 szt
śmietanka kremowa 1/4 szkl
rum 1/4 szkl
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
skórka kandyzowana pomarańczow 3 lyżki
aromat rumowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z rumem i rodzynkami

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rodzynki namoczyć w rumie na pół godziny. Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo mleko i odcedzony z rodzynek rum. Wyjąć z kąpieli i ubijać do ostudzenia. Następnie dodać żelatynę, skórkę kandyzowaną, rodzynki, aromat i ubitą śmietankę kremową, wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków, włożyć do lodówki, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2013 23:05
Wart wypróbowania.
RenataZ-et 24.09.2011 12:14
idealne do deserów
Renataj 20.09.2011 12:02
Bardzo apetyczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak