Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki błyskawiczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marmolada
marcepan
czekolada mleczna
kruche babeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki błyskawiczne

Do każdej babeczki nałożyć pół łyżeczki marmolady. Z marcepanu formować kuleczki wielkości grochu i układać po jednej na marmoladzie. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub w mikrofali. Nakładać po łyżeczce płynnej czekolady na wierzch każdej babeczki tak, aby przykryć dżem i marcepan. Gdy czekolada lekko wystygnie można posypać odrobiną cukru kryształu. Uzyskamy wtedy ciekawy wzorek na czekoladzie. Zostawić do zastygnięcia czekolady - około 15 minut.
Smacznego!!

--> gotowe kruche babeczki można czasem kupić w sklepach, lub jak ktoś woli upiec z kruchego ciasta
--> idealne ciasteczka gdy mamy niezapowiedzianych gości
--> osoby które nie lubią zbyt słodkich deserów moga zastąpić czekoladę mleczną czekoladą deserową i nakładać większą ilość marcepanu do środka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.07.2012 12:50
na pewno smaczne
Wiesława1 01.07.2012 19:40
super
Ela15 25.04.2012 09:24
pięknie się prezentują
Dorota37 18.04.2012 09:41
ładnie wygladają
MAR3STA 23.02.2011 17:36
wygladają jak prawdziwe słoneczniki;)
patusia 23.02.2011 10:02
pycha
Małgorzata113 23.02.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak