Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 kg
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany

Buraki pokroić w cienkie plastry i ułożyć w dużym słoju. Na wierzch dać kromkę chleba razowego, zalać letnią wodą, trzymać tak 5 dni. Zebrać i wylać pianę, resztę przecedzić i przelać do buteleczek. Szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak