Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony w marynacie pieprzno-musztardowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
musztarda 2 łyżki
tłuczony pieprz z kolendrą 0.5 lyżeczki
czosnek 2 ząbki
kminek 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony w marynacie pieprzno-musztardowej

Składniki marynaty : tłuczony pieprz z kolendrą, pokrojony w plastry czosnek, kminek, paprykę w proszku, sól ymiezać z musztardą. Zamarynować nią mięso, odstawić na kilka godzin.
Zamarynowane mięso ułozyć w woreczku do pieczenia, zawinąć, piec ok 1h w temperaturze 160stopni, pod koniec pieczenia otworzyć woreczek i podpiec mięso.
MIęsko można podawać z ziemniaczkami i sosem, albo z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 08.10.2011 18:05
Pewnie pikantny.Lubię domowe mięska pieczone.
Ela15 21.07.2011 11:47
super
ZEWA 21.06.2011 10:49
pycha
pawel6 23.02.2011 11:45
bardzo smacznie wypieczony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak