Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
miód 1 szkl.
rum 50 ml
jajko 3 szt.
proszek do pieczenia 15 g
margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z rumem

Jajka utrzeć z miodem, dodać rum, przyprawę do piernika, cały czas mieszać, dodać mąke i proszek, dokładnie wymieszać. Formę wysmarować margaryna i wysypać bułka tartą. Przełozyc ciasto do formy, wyrównać powierzchnię i piec w temp. 180 stopni około 45-50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 30.03.2011 14:12
super
eli82 23.02.2011 09:32
bardzo ciekawy, na pewno pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak