Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
orzechy włoskie 15 dag
rodzynki 15 dag
kakao 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
smietana 18% 3 łyżki
kakao 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne placki. Placki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*c.
Następnie po upieczeniu jeden placek jeszcze ciepły drobno kruszymy do miseczki.
Następnie dodajemy orzechy, rodzynki, kakao i mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Następnie masę wykładamy na drugi upieczony placek. Przygotowujemy polewę: wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku, dodajemy kakao i mieszamy dokładnie, aby nie było grudek.
Ciasto polewamy polewą.
Dekorujemy wisienkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 05.11.2011 09:15
pyszna
irenka 15.06.2011 21:46
uwielbiam,pycha
katarzyna124 24.02.2011 12:01
Smaczne jest to ciasto:)
ewasylwia 23.02.2011 10:36
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak