Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 2 szt.
jajko 1 szt
mąka 4 szt.
jabłka 2 szt.
sól szczypta
cukier waniliowy 1 op.
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe racuchy z jabłkami

Jogurty, jajko, cukier waniliowy, szczypta soli i mąkę wymieszać na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Obrane jabłka pokroić w plasterki i wrzucić do ciasta. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Brać jeden plaster jabłka na jeden racuch. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu i posypać wg uznania cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 30.07.2011 09:24
lubię takie racuszki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak