Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą ananasową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 1/2 szkl
wiórki czekoladowe 10 dag
masa 1 puszka
ananas z puszki 1 puszka
Biszkopt 6 szt
jajko 6 szt
masa 1/2 l
kremówka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą ananasową

Biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto na formę do pieczenia i piec około 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Masa ananasowa: z ananasów odlać sok, odstawić, natomiast ananasy pokroić w kostkę. Na odlanym soku ugotować budyń, dodać pokrojonego ananasa, wymieszać dokładnie i odstawić do przestudzenia.
Masa śmietanowa: śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Ułożenie placka: biszkopt - masa ananasowa - druga część biszkoptu - masa śmietanowa - wierzch posypać wiórkami czekoladowymi lub posypać kawałkami czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 25.07.2011 17:20
pycha
Sylwia88 09.03.2011 15:21
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak