Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

5.0
(38)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pomysł na sycący i smaczny obiad dla rodziny. Wypróbuj przepis na gulasz wieprzowy z dużą ilością pieczarek i papryką.

Składniki:

wieprzowina 800 gramów
pieczarki 300 gramów
papryka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietanka 2 łyżki
ziele angielskie 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

1, Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką.

2. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć mięso i zrumienić. Pod koniec dodać posiekane cebule, czosnek i zeszklić.

3. Podlać 1 szklanką gorącej wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości, dodając od czasu do czasu odrobinę wody.

4. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i razem z pokrojonymi pieczarkami podsmażyć na oleju przez około 15 minut.

5. Podsmażone warzywa połączyć z mięsem, dodać śmietanę, przyprawić do smaku pieprzem i solą.

6. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.07.2013 19:21
już dawno nie robiłam :)
Katarzyna59 17.07.2013 08:00
wspaniały obiadek
IlonaAlbertos 07.09.2012 23:08
Smakowity.
Dorota59 14.04.2011 08:22
pyszne jedzonko
Iwona51
Iwona51 23.02.2011 12:43
pycha obiadek
Wafelek2601 23.02.2011 11:29
smaczny
rosik93 22.02.2011 23:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak