Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki francuskie z ajerkoniakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie opakowanie
jajko
cukier
ajerkoniak 2\\3 szklanki
mleko 1 szklanka
budyń waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki francuskie z ajerkoniakiem

Ciasto musimy rozwałkować i wykrajamy kubkiem kółka , budyń mieszamy z 1\\4 szklanki mleka i cukrem a resztę zagotować , kiedy zacznie się gotować to wlewamy ajerkoniak, mieszamy i wlewamy budyń , jeszcze dokładnie zamieszać i odstawić , na każdy krążek kładziemy na środku łyżeczkę masy i zostawiamy aby sobie zastygło, następnie zlepiamy pierożki, potem układamy na blaszce i smarujemy rozkłóconym jajkiem posypujemy dodatkowo jeszcze cukrem na koniec i pieczemy ok 20 minut w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.11.2012 18:46
super
Dorota76 22.02.2011 17:46
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak