Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z ostrym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
czosnek 6 ząbków
papryczka chili 1 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z ostrym sosie

Flaki oczyścić, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać sok z cytryny i gotować 15 minut, odcedzić. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę czerwoną, drobno posiekana papryczkę chili i 2 ząbki czosnku, wlać szklankę wody, dodać koncentrat pomidorowy, włożyć flaczki i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek, kminek, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.07.2013 21:44
Super smak.
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:25
smaczne
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:25
smaczne
Monika193
Monika193 22.05.2011 13:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak