Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasteczka cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 30 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z cytryny
sok z jednej cytryny
marmolada do przekładania

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasteczka cytrynowe

Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny, i ucierać do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wyrobić na gładkie, miękkie ciasto. następnie rozwałkować na grubość 0,5 cm podsypując mąką. wykrawać ciasteczka foremkami i piec w 180 st aż do delikatnego zrumienienia się spodu. Po wystygnięciu przekładać marmoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak