Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek rolowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek 0,5 szkl
pieprz 1 łyżeczka
Zalewa:
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
kolendra mielona 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
czosnek pokrojony w plasterki 2 ząbki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. zmielonych
boczek 2 kg
Ziele angielskie mielone Prymat 1/3 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek rolowany

Zalewa
wszystkie składniki zalewy wymieszać. Boczek podzielić na 3 kawałki, natrzeć boczek. Włożyć boczek do miski skórą do góry, obciążyć talerzem i czymś ciężkim. Włożyć do lodówki na 5 dni. Pierwszego dnia nalać tyle wody by boczek był cały zakryty. Co 2 dni przewracać. Boczek opłukać, osuszyć, oprószyć pieprzem i majerankiem. Zwijamy i obwiązujemy. Piec 1,5 godz, w 170 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.05.2011 22:48
ale mi zrobiłaś smaka, aż ślinka cieknie!!!
matii6 22.02.2011 15:38
domowy ,pychaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak