Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidory koktajlowe (czerwone) 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup do smaku
bazylia 2 łyżki
oliwki 1/4 szkl
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pomidorami

Ciasto włożyć do formy. W rondlu rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, usmażyć. Cebulę wyłożyć na ciasto, ułożyć pomidory i oliwki, oprószyć solą, pieprzem i bazylią. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 190 stopni. Następnie wyjąć z piekarnika, posypać żółtym serem i zapiekać około 5 minut. Po upieczeniu polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.10.2013 15:35
zjadłabym zapewne jest pyszna
IlonaAlbertos 21.09.2012 12:28
Musi być pyszna.
Ewa/kalapurtka 02.09.2011 19:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak