Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w warzywach aromatyzowany pomidorami i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 600 g
pietruszka 300 g
masło 40 g
oliwa 200 g
pomidory 200 g
koncentrat pomidorowy 330 g
bazylia 50 g
sok z cytryny 70 g
jaja 3 szt
mąka 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
filet z dorsza 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w warzywach aromatyzowany pomidorami i bazylią

filety z dorsza pociąć na mniejsze kawałki, przyprawić polać sokiem z cytryny odstawić w chłodne miejsce, następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej . Smażyć na oliwie z masłem z obu stron.
Warzywa zetrzeć na tarce podsmażyć na oliwie z masłem, dodać pomidory oraz koncentrat pomidorowy przyprawić wg uznania dodać sok z cytryny dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Kiedy warzywa dojdą przekładać rybę do warzyw /odstawić do wystygnięcia / lecz można jeść na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 12.05.2011 12:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak