Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 15 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 1/2 szt
marchew 1 szt
korzeń pietruszki 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
ziele angielskie 5 szt
majeranek 1 szczypta
grzyby suszone 1 szt
śmietana 1 szt
zakwas na żurek 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek domowy

1. Pokroić kiełbasę i boczek
2. do garnczka z wodą wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, kiełbasę, boczek, majeranek, marchew (ja miałam suszoną) pietruszkę, grzybka,
3. na żelaznej płycie podsmażamy cebulę
4. Cebulę wrzucamy do zupy, wlewamy też zakwas
5. do kubka wlewamy wodę i trochę żurku ( z garnczka żeby się śmietana nie zważyła) do tego dodajemy śmietanę i roztrzepujemy. Wlewamy do zupy.
6. Gotujemy jeszcze chwilę i SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 12.05.2012 19:10
miałam dzis na obiad
dasada1 12.05.2012 19:10
miałam dzis na obiad
noculos 12.05.2012 18:49
uwielbiam żurek!
noculos 12.05.2012 18:49
uwielbiam żurek!
noculos 12.05.2012 18:49
uwielbiam żurek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak