Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegusek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
białko 5 szt
masło lub margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: piegusek

Mak sparzyć wrzątkiem, zagotować i odcedzić.Masło rozpuszczamy,ubijamy pianę z białek.Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia dodajemy mak rozpuszczone masło i mieszamy,następnie dodajemy pianę aromat dowolny i bakalie,lekko mieszamy.Pieczemy ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 11.12.2011 12:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak