Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HISZPAN

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 szt
mleko 1,5 szkl
cukier 2-3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 1 szt
rodzynki 20 dag
dżem porzeczkowy 1 szt
czekolad 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: HISZPAN

1. rodzynki namoczyć we wrzątku polowa do masy polowa do posypania na wierzch
2. masło Utrzeć, dodać wystudzony budyń
3. Podzielić na polowe
4. Do 1 połowy dodajemy rodzynki a do 2 kakao
5. Biszkopt podzielić na polowe
6. 1 polowe smarujemy kremem z rodzynkami
7. Na to nakładamy dżem z czerwonej porzeczki lub powidła
8. Przykrywamy 2 częścią
9. Całości smarujemy ciemnym kremem
10. Wierzch posypujemy rodzynkami i utartą czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak