Zupa ryżowa

Zupa ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • woda

    1,2 litra
  • natka piertuszki siekana

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • warzywa

    20 dag
  • kości schabowe

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

myte kości zalewamy litrą wody,gdy mięso będzie miękkie wykładamy mięso, obieramy od kości.Do rosołu dodajemy warzywa pokrojone w zapałkę oraz ryż.Gotujemy do miękkości,doprawiamy do smaku solą i pierzem ,dodajemy obrane mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

27.07.2013 17:36
Dobra zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat