Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE OLI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź solony 6 szt
cebula 2 szt
majonez 1 szt
jabłka 1-2 szt
śmietana 0,5 szkl
nac pietruszki 1 szt
przyprawy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE OLI

1. Śledzie wymoczyć , odlać wodę 3-4 razy
2. Podzielić w dzwonki
3. Cebulę pokroić w cienkie piórka posolić i odstawić na pół godziny żeby zmiękła
4. Jabłka utrzeć na grubo i dodać do cebuli.
5. Posiekać natkę pietruszki
6. Majonez wymieszać z jogurtem lub śmietaną . Doprawić cukrem i pieprzem
7. Wrzucić do sosu całość zalać nim cebule z jabłkami
8. Wymieszać wszystko
9. Układać warstwami cebula , śledzie , cebula.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak