Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 0,5 szkl
ocet winny 1 łyżeczki
cebula 1 szt
olej 0,5 szkl
musztarda ostra 1 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa wieprzowego

1. gorczycę i listki laurowe rozgniatamy w moździerzu (można utłuc tłuczkiem do mięsa) i łączymy z pozostałymi składnikami
2. Mięso pokroić w plastry włożyć do marynaty wstawić do lodówki ( może być w niej nawet kilkanaście godzin)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak