Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa wołowego - pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir 10 dag
kolendra 0,5 łyżki
sok z cytryny 1 szt
starta skórka limonki 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1 szkl
kurkuma 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa wołowego - pikantna

1. Papryczki umyć usunąć pestki posiekać połączyć z resztą składników
2. mięso pokroić w plastry włożyć do marynaty na kilka godzin
3. mięso wyjąć z marynaty ułożyć na ruszcie smażyć skrapiając marynatą co jakiś czas

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak