Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku
szczypiorek usiekany 3 łyżki
masło 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
cebula 1 prażona
ser żółty 2 (tarty, ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jaj

Jajka obrać , posiekać, dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulę, całe surowe jajko, ser i tyle bułki tartej by kotleciki można było uformować. Obtoczyć je w bułce i smażyć na złoto z obu stron. Na gorące kotleciku jeszcze gorącym położyć mały krążek masła utartego za szczypiorkiem. Podawać do zup, surówek, jarzyn gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 22.02.2011 13:29
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak