Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z jajkiem i rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1|2 szt
włoszczyzna suszona 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 szt.
jajko 3 szt.
cebula 1 szt.
pory 2 szt.
ziemniaki 0,5 kg.
smietana 18% 1 szt.
masło 2 łyżki
bułka 4 kromki
rzeżucha 8 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z jajkiem i rzeżuchą

Kurczaka,włoszczyznę oraz przyprawy gotujemy.Odlewamy litr czystego rosołu,wrzucamy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy.Pory i cebulę kroimy w kostkę,cebulę szklimy dodajemy por dusimy około 10min,następnie wlewamy do rosołu,gotujemy około 15min.Rzeżuchę wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze 5min. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, z bułki robimy grzanki i zrumieniamy na maśle,Ugotowaną zupę miksujemy dodajemy śmietanę przyprawiamy,każda porcje zupy posypujemy jajkiem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 22.02.2011 16:24
suuper
suzana 22.02.2011 13:29
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak