Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzybki(kapelusze) 1 kg
woda 1/2 litra
sól 2 łyżki
cukier kryształ 6 łyżek
pieprz 1/2 g
ziele angielskie 1/2 g
cynamon 3/10 g
Liść laurowy suszony Prymat
ocet winny 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

w garnku zagotować wodę, wkładać grzyby małymi porcjami na 30 sek. tak sparzone przełożyć do drugiego garnka, zalać 1/2 l. wody, dodać sól, cukier i gotować przez 10 min., zbierając piane, po czym dodać ocet i resztę przypraw. gotować jeszcze 5 - 10 min. grzyby przełożyć do słoików, rozdzielić równomiernie przyprawy (liście, ziele) i zalać zalewą, w której się gotowały. słoje pasteryzować przez 10 - 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak