Krem cytrynowo jogurtowy

Krem cytrynowo jogurtowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    8 szt.
  • cukier

    50 g
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    150 g
  • cukier puder

    1/2 łyżki
  • jogurt waniliowy

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny umyć w gorącej wodzie i ostudzić.Od spodu odkroić cienki plaster,aby owoce stabilnie stały.Z każdej cytryny odkroić wierzch i ostrożnie wybrać miąższ.Miąższ z dwóch owoców pokroić w bardzo drobną kostką usuwając pestki.Pokrojone cytryny wras z sokiem włożyć do garnka i wymieszać z cukrem.Nieco soku odlać i rosprowadzić z nim mąke, reszte zagotować,a następnie zaprawić mąką.Cytrusowy mus zagotować,przełożyć do miski,ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem.Część odłożyć do przybrania deseru.Resztę w raz z jogurtem dodać do musu i wymieszać na kremową masę.Wydrążone owoce napełnić kremem i wstawićna 1 godzinę do lodówki.Przed podaniem przybrać bitą śmietaną i miętą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

19.08.2011 12:09
Bardzo fajne :)

Zośka1

03.07.2010 12:16
super!!!

Zośka1

03.07.2010 12:16
super!!!

brygida

16.06.2010 22:27
fajne

darek6

06.06.2010 22:45
Polecam

darek6

06.06.2010 22:45
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat