Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie własnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 filety
masło 1 łyżeczka
marchewka 1 szt
por 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
kurkuma 1 szczypta
curry 3 szczypty
sól
natka pietruszki
tymianek
sok z cytryny 1/2 cytryny
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie własnym

masło topimy,kroimy pange w kwadraciki,wrzucamy do masła,solimy do smaku,dodajemy curry i krkume,wyciskamy cytryne,pruszymy tymiankiem.dusimy pod przykrywka az z pangi wyjda soki.marchew z pietrzuszka scieramy na grubych oczkach,kroimy por.wrzucamy do sosu,podlewamy woda i dusimy dalej,gdy warzywa sie udusza dodajemy ostrej papryki.mozna tez podbic odrobina maki ze smietana.smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 27.05.2011 11:04
apetyczne
gosia561 11.05.2011 11:16
bardzo fajny przepis
Mariolka1 16.02.2011 23:42
rewelacja
iwona332 25.01.2011 00:10
super
buksiak12 08.09.2010 12:40
super
buksiak12 08.09.2010 12:40
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 10:16
mniam
Dorota71 08.09.2010 10:16
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:56
wygląda jak rosołek,mniam
Emilia22 08.09.2010 08:56
fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 08:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak