Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapustą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
grzyby suszone 4 szt
cebula 1 szt
szynka 8 plastrów
słonina 5 dag
chrzan tarty 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kapusta kwaszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapustą i pieczarkami

Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Grzybki zamoczyć w małej ilości wody na kilka godzin, następnie ugotować razem z kapustą. Na patelni stopić pokrojoną w drobną kostkę słoninę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Kapustę z grzybami posiekać, włożyć do cebuli i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Rozbite płaty mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem, położyć plasterek szynki i łyżkę kapusty. Zwijać w rulon, owinąć bawełnianą nitką. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody i dusić do miękkości. Podawać z sosem, kluskami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.06.2013 18:46
bardzo dobre :)
olkaaa 27.04.2013 11:25
bardzo lubię
Dorian 09.12.2012 00:35
pycha
romanrafal
romanrafal 31.10.2012 15:11
świetne,przepyszne
cooleczka 20.08.2012 19:49
wyglądają kusząco
Wacław 25.10.2011 21:15
dla mnie ,bomba,pycha !
Wacław 25.10.2011 21:15
dla mnie ,bomba,pycha !
ben-ka 20.10.2011 10:49
śliczne takie mięsko:)
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:12
smaczne
Monika193
Monika193 27.06.2011 15:08
doskonałe
Wafelek2601 14.04.2011 09:26
ale przyrumienione, super
Agnieszka_B 22.02.2011 12:06
Wyglądają rewelacyjnie i pewnie są bardzo smaczne:)
traktorek 22.02.2011 11:58
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak