Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z kremen waniliowym i brzoskwiniwmi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciato francuskie gotowe 1 szt
mleko 2 szkl
jajko 5 szt
mąka 10 dag
cukier 15 dag
masło 10 dag
cukier waniliowy 4 łyżeczki
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z kremen waniliowym i brzoskwiniwmi

Ciasto położyć na blaszce, upiec i jeszcze ciepłe pokroić w kwadraty. Cukier, jajka, mąkę, masło, cukier waniliowy połączyć z mlekiem. Ciągle mieszając gotować kilka minut. Na każdy kawałek ciasta łyżką nakładać krem i kawałek brzoskwini z syropu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.09.2013 21:55
Fajne połączenie.
olkaaa 27.04.2013 11:24
rewelacyjny pomysł
Iwona51
Iwona51 20.05.2011 10:11
fajne do kawy
Elżbieta18 03.05.2011 17:23
Robię kremówki też, lecz troszkę inaczej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak