Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone ogórki babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek parę
korzeń chrzanu
Koperek suszony Prymat
liście wiśni
Zalewa:
woda 1 litr
sól kamienna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone ogórki babci

Do kamiennego garnka wkładamy ogórki dokładnie i starannie , odstawiamy i wstawiamy wodę z sola i też odstawiamy aby ostygła , do tych ogórków dodajemy parę ząbków czosnku, gorczycę , chrzan a na wierzchu ułożyłam koper , potem liście winogrona i wiśni, i ogórki zalewamy zimną zalewą , szczelnie zamykamy , może to być folia albo talerz [ zawsze zamykam talerzem, tak mnie mama nauczyła ] i pozostawiamy na kilka dni aby się ukiśiły .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak