Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 220 g
cukier 1,5 szklanki
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Skórkę z pomarańczy pokroić na dowolny kształt i na dowolną grubość.
Następnie zalać wodą i gotować , żeby pozbyć się z niej smaku goryczki (tak powtarzamy gotowanie 3 razy) gotujemy za każdym razem około 5min.
Następnie odcedzamy ostatnią wodę i zaczynamy gotować syrop. Cukier zalać wodą następnie gotować do momentu kiedy będzie on bulgotał i w tedy dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy żeby się nam nie przypaliło .
Tak przygotowane skórki z pomarańczy gotujemy około 20min na wolnym ogniu a następnie przekładamy jeszcze gorące do słoika , słoików i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.08.2011 20:38
super
misia53 24.02.2011 12:53
I po co przeplacać w sklepie...?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak