Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
masło 1 kostka
marmolada 1/2 słoika
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1/5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak

Mąkę z proszkiem polączyć z żółtkami i masłem.Wyrobione ciasto dzielimy na trzy części.Do pierwszej dodajemy kakao,drugim wykładamy dno formy i smarujemy je marmoladą,a na nią sypiemy kruszonkę z ciemnego ciasta.następnie ubijamy białka z cukrem i wykładamy na ciemną warstwę.Wierzch posypujemy kruszonką jasną.Pieczemy ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 02.08.2012 22:41
smaczne
Ewelina47 23.06.2011 14:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak