Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
woda 1/2 szklanki
jajko 1 szt
szczypta soli
ziemniaki gotowane 1/2 kg
ser biały 25 dag
cebula 3-4 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Z mąki, jajka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać i mocno podsmażyć na oleju czy maśle.Połączyć razem z ziemniakami i serem. Doprawić do smaku.
Można ser przecisnąć razem ziemniakami, ale ja robię to ręcznie, bo lubimy wyczuwać ser.Lepimy pierogi, wrzucamy na wrzątek posolony z dodatkiem oleju i gotujemy 3-4 minuty.Podajemy z podsmażoną cebulką, czy śmietaną na ostro

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 06.03.2011 12:50
jeżeli ma taki zapał do lepienia pierogów jak ja, to nie szybko?!
pacpaw 06.03.2011 09:01
ach te pierogi, kiedy namówię aby zechciała mi ulepić...
MAR3STA 24.02.2011 20:39
ruskie sa pycha;)
ben-ka 22.02.2011 09:05
Dzisiaj i ja robię pierogi:)
Małgorzata113 22.02.2011 08:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak