Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
mąka 3 lyżki
masło 5 dag
mleko 1 szkl
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie

Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić na kawałki, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z zimnym mlekiem, dodać 1 szkl wywaru z gotowanej fasolki, posiekaną bazylię, zagotować. Przyprawić do smaku. Fasolkę wyłożyć na półmisek, polać sosem. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 21.06.2012 10:22
pyszna :-)
Motorek 21.01.2012 11:07
super
Mariusz10 22.07.2011 23:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak