Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirogi kaszano-grzybane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
jaja 2 szt
kasza gryczana 1 szklanka
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
woda 1 (gorąca)
grzyby 40 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Pirogi kaszano-grzybane

Latem takie pierogi robimy ze świeżych grzybów, a zimą z pieczarek lub jeśli ktoś ma z zapasów zamrożonych. Rozmrażamy je, a potem przesmażamy razem z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.Kaszę gotujemy, ale tak aby nie była za miękka. Musi być sypka. Studzimy i łączymy oba składniki.
Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wystygnięcia. A następnie lepimy pierogi. Gotujemy wodę z dodatkiem soli i oleju, który zapobiega sklejaniu się pierogów, wrzucamy pierogi partiami i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 23.08.2011 17:55
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak